Абхазия – другата страна на Черно море

Türkiye’den Oyuncular Için Bahisçi Incelemes
14/03/2024

Абхазия – другата страна на Черно море

Почивка на Черно море в Абхазия
Дати 09.06. – 14.06.2024
7дни / 6 нощувки + пълно изхранване
Ще видите Гарга, знаменитата Колонада и парка на принц Олденгбургски, ще посетите дегустация на еко-ферма, ще се докоснете до бита на абхазите в етно-парка, ще посетите столицата град Сухуми, абхазко грозде, ще се докоснете до тайните на съветските вождове. А вкусната храна и абхазкото гостоприемство няма да ви оставят неравнодушни.
Настаняване в хотел на брега на Черно море, „Страна на душата“, град Сухуми, всичко включено, настаняване, хранене, анимация, басейн, плаж+чадър+шезлонг.
Ден 1
Посрещане на летището
обзорна екскурзия на град Гагра
Парка на принц Олденбургски
Ресторант Гатрипш, той е не само гордост на гр. Гагра, но и символ на епохата. В 1903 тържествено е обявен от местният елит на откриването за велик светски курорт от принц Олденбургски, пристигнал от Стокхолм Гагрипш е построен без нито един гвоздей.
Дегустация на абхазки вина.
Посещение на винопроизводство
Обяд в зависимост от пристигането.
19часа завръщане в хотела, вечеря.
Ден 2
Екскурзия до новият Атон.
Посещение на Симоно-Кананитският манастир, пещери, храм Симон Кананит, новоатонският ръкотворен водопад, крайморският парк
Ден 3
Етно парк Апсна
По пътя за езеро Риц, ще посетим парк Апсна, открит 2021, но вече е придобил популярност, това е музей под открито небе, който ще ви запознае с националната култура и бита на абхазите.
Тук можете да посетите и майсторски клас по керамични изделия и ковачница, да се докоснете до реликви и да научите тяхната история. Събрани са внимателно от музейните сътрудници, а така също от жителите на Абхазия, вещи, пазени десетилетия, а някои и векове.
Посещение на езеро Риц
Това, което ще видите е незабравимо. Субпропически климат на крайбрежието се сменя с алпийски. Пред вас се променят няколко годишни времена за няколко часа. Ярко слънце на склоновете на планината със златна прозрачна гора, а на върха-величествени заснежени върхове и близостта на зимата. Това е недокосната от човека природа, отвесни скали, бурни кипящи реки, чисти езера. Водопада „мъжки и женски сълзи“. Ще чуете древните предания и легенди за този самобитен край. Ще бъдете в Юпшарският канъон и на площадката за гледане „Прощай Родина“, ще посетите кристалните перли на Абхазия, високопланинското езеро риц и водопада „мъжки и женски сълзи“. Всеки, който се оказва тук дълго помни вълшебната нереална красота на тия места.
Обяд, ще бъде на брега на бурна река, докато ни слагат масата ще минем по стъкленият мост, адреналин и фото – осигурени.
Връщане в хотела около 19.30
Ден 4
Свободен ден за разходка, плаж, басейн.
Ден 5
Посещение на града – герой Ткуарчал+4 водопада с гореща минерална вода
-Гупски водопад, Акармарски, Гигант водопад/височина 100м/, мини-водопад „Ирина“
Обзорна екскурзия на града, ресторант Ткуарчал.
Разходка по висящите мостове през планината Галидега.
Кални бани от минерален източник, това е уникален природен комплекс, състоящ се от каскадни басейни и мини водопади, горещи струи, падащи от височина, могат напълно да заменят масажа. Водата е менерална, със сероводород, ще имаме възможност да вземем кални бани.
Ден 6
Свободен
Ден 7
Напускане на хотела, трансфер до летище Сочи.
Цената включва
6 нощувки с пълно изхранване
Трансфер летище – хотел – летище
Екскурзоводско обслужване на руски/ английски език
Медицинска застраховка за хора до 70год.
Водач от туроператора – организатор
Всички такси от посещенията на различните обекти са включени
Самолетен билет + автобусен транспорт от Варна до летището в Истанбул и обратно.
Посещения на басейн, плаж със шезлонг и чадър
Цената не включва
Лични разходи
Доплащане за застраховка за пътуващи над 70 год. От 20лв.
Застраховка Отмяна на пътуване

Пътува се със задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след връщането.

Comments are closed.